آنالیز دستگاهی
بخش آناليز دستگاهی از واحدهای اصلی و فنی- تخصصی آزمايشگاه کنترل مواد غذايی، آرايشی – بهداشتی بوده و دارای دو بخش مجزای سم شناسی و استخراج میباشد که کليه نمونههای ارسالی از بخش پذيرش که نيازمند آناليز دستگاهی دقيق هستند، در اين بخش تحت شرايط خاص نگهداری شده و در کوتاهترين زمان، آزمونهای مورد نياز و درخواستی بر روی آنها انجام میگيرد.
****مسئولیت های مرتبط به انجام آزمون :
انجام آزمونهای سم شناسی بر مواد خوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی ، بهداشتی و بسته بندی
***** مسئولیتهای مربوط به برنامه ریزی آزمونها وارزیابی نتایج :
1- تهیه محلولهای شیمیایی و معرفها بر اساس SOP موجود در آزمایشگاه
2 - تعیین فاکتور محلولهای شیمیایی و استاندارد کردن آن
3- تهیه دستور العمل شرایط نگهداری مواد شیمیایی
4- اعلام نیازمندیهای آزمایشگاه شیمی شامل مواد شیمیایی ، ملزومات مصرفی
5- تهیه استاندارد ، کتابهای مرجع جهت آزمون
6 – تفسیر واظهار نظر نتایج آزمون بر اساس استاندارد ملی ایران و دستورالعملهای اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا ودارو
7- با توجه با مدت ماندگاری 20 روزه نمونه در آزمایشگاه لازم است برای ارایه نتیجه در زمان مناسب برنامه ریزی شود .
****مسئولیتهای گزارش دهی در خصوص اظهار نظرها و تفسیر ها
کارشناسان آزمایشگاه بخش سم شناسی بایستی گزارش نتایج را به همراه اظهار نظر کارشناسی خود به مسئول بخش ارایه دهد .
تخصص های کارشناسی و تجارب مورد نیاز :
کارشناسان آزمایشگاه بخش سم شناسی بایستی در خصوص آزمونهای شیمیایی و فیزیکوشیمیایی و سم شناسی مهارت کافی بدست ودر مورد شرکت در دوره های آموزشی و خود آموزی اقدامات لازم انجام دهند .
همچنین کارشناسان در انتقال دانش و تجارب خود به همکاران تلاش کنند این موضوع در مورد شرکت در دوره های آموزشی بسیار ضروری است . ( ارائه مقاله ، جزوه و کلاس آموزشی )
*****وظایف مدیریتی :
1- کالیبراسیون دوره ای دستگاهای بخش سم شناسی
2- اجرای دستورالعملهای سلامت محیط کار
3- کنترل کیفیت آب مصرفی مستند سازی آن
4- مستند سازی شرایط نگهداری محلولها و مواد شیمیایی
5 – تهیه آمار ماهانه
6 – ارائه مقاله و مطالب علمی در زمینه شغلی به صورت پمفلت ، مقاله قابل چاپ در مجلات مرتبط و یا همکاری با واحد تحقیقات اداره کل آزمایشگاه های غذا ودارو
7- نگهداری و استفاده صحیح از دستگاه ها و ملزمات مصرفی
8- تهیه گزارش نتایج آزمون و دفتر آزمایشگاه بر اساس دستورالعمل GLP