دکتر غلامحسین محبی در گفتوگو با روابط عمومی معاونت غذا و دارو بوشهر گفت: این روش بر پایه پردازش تصویر Image Processing است که کاربرد آن شمارش و تعیین سطح کیفی و درجهبندی غلات و حبوبات وارداتی به کشور میباشد.
دکتر محبی افزود: در این روش کاربر بهجای شمارش غلات و حبوبات بهصورت دستی مرسوم در روشهای قدیمی، با استفاده از نرمافزار جدید گرافیکی شمارش را انجام میدهد.
وی خاطرنشان کرد: تعیین سطح کیفی و درجهبندی غلات و حبوبات تاکنون بهصورت چشمی انجام میپذیرفت که با استفاده از این روش خطای مربوط به تعیین کیفیت بهصورت چشمگیری کاهش مییابد.
مدیر آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و داروی بوشهر جزئیات این روش را چنین توصیف کرد: نحوه کار با این روش به این صورت است که کاربر نمونه را بر روی یک سطح صاف درون یک جعبه که در قسمت بالای آن دوربین قرار دادهشده است، پخش میکند سپس با استفاده از نرمافزار متصل به دوربین موجود در جعبه، یک تصویر از نمونه را ثبت کرده و با فشردن دکمه اجرا نرمافزار تعداد غلات و حبوبات موجود در تصویر را شمارش میکند.
دکتر محبی افزود: با توجه به بانک اطلاعاتی موجود در نرمافزار، این روش قادر است که سطح کیفی نمونه را نیز به کاربر نمایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: ابداع روش جدید تعیین سطح کیفی و درجهبندی غلات و حبوبات با استفاده از پردازش تصویر با ابتکار آقایان دکتر نبیاله مبارکی و دکتر علیرضا برمک ارائهشده است.
دکتر محبی در پایان با ابراز تشکر از حمایت و پشتیبانی معاون محترم غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از این پروژه گفت: امیدواریم با حمایت مسئولین محترم دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بتوانیم با توسعه روشهای جدید در سال حمایت از کالای ایرانی، گام مهمی در خودکفایی میهن عزیز اسلامی و ارتقاء سطح تخصصی آزمایشگاههای غذا و دارو سراسر ایران برداریم.